«Президент володіє великою свободою дій». Білий дім звернувся до суду після позову CNN

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адміністрація президента США Дональда Трампа звернулася до Федерального суду, щоб відстояти рішення про позбавлення акредитації журналіста CNN Джима Акости, пише NBC News.

Білий дім підкреслює, що Трамп не порушував першу поправку до конституції США, що гарантує свободу слова і преси.

«Президент і Білий дім володіють великою свободою дій у тому, що стосується регулювання доступу до Білого дому для журналістів. Користуючись якою, вони (президент та Білий дім) можуть обирати, які учасники можуть отримувати інтервʼю або бути присутніми на прес-конференціях», — йдеться у зверненні адміністрації Трампа до суду. Підкреслюється, що адміністрація президента планує вимагати від суду, аби той відмовив CNN у задоволенні позову.

  • Джиму Акості обмежили доступ у Білий дім після прес-конференції президента США за підсумками проміжних виборів у Конгрес. Журналіст поцікавився, чому Трамп називав караван мігрантів «загарбниками» та чи не побоюється він розслідування його можливих звʼязків з Росією.
  • Трамп відмовився відповідати по суті і назвав журналіста «грубою, жахливою людиною». А вже за кілька годин Акосту позбавили акредитації Білого дому.
  • Міністерство юстиції США заявило, що CNN подав позов проти Білого дому. Телеканал вважає, що його журналіста Джима Акосту незаконно позбавили акредитації в Білому домі.