Історія увʼязненого суспільства. У Києві відбудеться премʼєра вистави за мотивами пʼєси Сенцова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Історія увʼязненого суспільства. У Києві відбудеться премʼєра вистави за мотивами пʼєси Сенцова

Twitter / Save Oleg Sentsov

7 грудня у Києві відбудеться премʼєра театральної вистави за мотивами пʼєси українського режисера Олега Сенцова «Номери», пише «Крим.Реалії».

Премʼєра пройде на «Сцені 6» в «Довженко-центрі». Організатори розповіли, що «Номери» — «пророча пʼєса, сюжет якої безпосередньо повʼязаний з долею її автора».

«Це розповідь про увʼязнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи, отримати утопічну свободу, але продовжує бігти по колу. В утопічному світі номерів усе підпорядковано суворій системі і верховному богу – Нулю», — розповіли організатори.

Режисером вистави є Тамара Трунова, яка працює в Академічному театрі драми і комедії на лівому березі. Вона поставила спектакль «The people are singing» в театрі Манчестера. А цього року представила театральну версію пʼєси драматурга Наталії Ворожбит «Погані дороги».

Постановку здійснила кінокомпанія 435 FILMS за підтримки Українського культурного фонду. Квитки на неї вже у вільному продажу, частину зібраних коштів спрямують на допомогу родині Сенцова.