В Японії музей прославився завдяки парі котів. Вони два роки «воюють» з охоронцем за право потрапити в будівлю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Японії музей прославився завдяки парі котів. Вони два роки «воюють» з охоронцем за право потрапити в будівлю

Twitter / bijutsu1

Міський художній музей Ономіті в префектурі Хіросіма прославився в соцмережах завдяки незвичайним відвідувачам— двом котам, пише The Guardian.

Улітку 2016 року там тривала фотовиставка домашніх тварин, і в один із днів до музею спробував зайти чорний кіт. Відео того, як охоронець виніс кота з будівлі, стало вірусним.

Чорного кота прозвали Кен-Ченом. Охоронець музею зазначив, що кіт, швидше за все, під час фотовиставки помітив чорних кішок на знімках та можливо подумав, що «знайшов нового друга». Після цього кіт став постійно повертатися в музей.

Пізніше разом з ним став приходити рудий кіт, якого прозвали Го-Ченом. Відтоді між музеєм і котами почалося протистояння: щоразу вони намагаються потрапити в комплекс, і щоразу їх зустрічає охорона.

Музей зробив двох котів своїми талісманами. Невдалі спроби побувати в будівлі публікують в офіційному Twitter, за яким стежать майже 50 тис. користувачів. Попри чарівність котів і захоплення ними відвідувачів, охорона комплексу продовжує суворо виконувати свої обовʼязки та не пускати тварин всередину.