Американець купив картину Бенксі за $730 тисяч і пообіцяв її знищити

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Американець купив картину Бенксі за $730 тисяч і пообіцяв її знищити

DeptfordJon / Flickr

Американський вуличний художник Рон Інгліш купив роботу свого британського колеги Бенксі «Рабська праця» за $730 тисяч і пообіцяв повністю пофарбувати її в білий колір, пише CNN.

Картина «Рабська праця» зʼявилася на стіні магазину товарів з уцінкою в передмісті Лондона у 2012 році. На ній маленький хлопчик сидить на колінах перед швейною машинкою, з якої виходить звʼязка британських прапорів. Вважається, що так Бенксі висловив своє ставлення до використання дитячої праці при виробництві сувенірів до Олімпіади-2012 в Лондоні. У 2013 році картину вирізали зі стіни і виставили на продаж.

14 листопада Інгліш купив її на торгах аукціону Julienʼs у Лос-Анджелесі. Після цього він сказав, що «збирається зафарбувати картину і вставити в одну зі стін у своєму домі». Так він хоче висловити протест проти того, що роботи вуличних художників «крадуть з вулиць» і перепродують. «Це удар для вуличного мистецтва. Воно не має купуватися і продаватися», — зазначив художник.

При цьому він розраховує, що пізніше йому вдасться продати побілену картину за мільйон доларів. «Я божевільний, але не дурний», — зазначив Інгліш.