У Києві з хаотичними оголошеннями боротимуться «автододзвоном». Рекламні авто — демонтують

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Києві впровадять систему «автододзвін» задля боротьби з тими, хто розклеює незаконні оголошення. Депутати міськради проголосували за зміни до правил благоустрою столиці, повідомляє прес-служба КМДА.

Документом визначено, що розміщення оголошень, наліпок, написів, тощо здійснюється лише у спеціально призначених місцях. А рекламу, розміщену на інших елементах благоустрою, протягом тижня має прибрати власник чи балансоутримувач.

«У разі самовільного розміщення рекламних оголошень на номер абонента, зазначений в оголошенні, буде здійснюватися автододзвін з інформуванням про порушення правил благоустрою», — наголосили в КМДА.

Документ передбачає й низку інших важливих засад. Зокрема, так звані брендмобілі почнуть демонтовувати в присутності представників Національної поліції.

Також визначили термін зберігання демонтованих рекламних засобів. На складі КП «Київреклама» перебуває 14 500 рекламних конструкцій, які зберігаються тут 7 років. Тепер утилізувати чи реалізовувати конструкції можна через 12 місяців після того, як вони потрапили на склад.