Екс-голові ДФС Продану заочно повідомили про підозру в незаконному збагаченні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-голові ДФС Продану заочно повідомили про підозру в незаконному збагаченні

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Колишньому в. о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану заочно повідомили про підозру у незаконному збагаченні, інформує Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Справу проти нього розслідують за ст. 368-2 КК (незаконне збагачення службовою особою, яка займає відповідальне становище). Злочин карається строком від 2 до 5 років з конфіскацією майна.

Зазначається, що Продана до САП викликали двічі — на 8 та 15 листопада. Але чиновник так і не з’явився в прокуратуру і не повідомив, де саме перебуває.

«Опубліковані в соціальній мережі заяви про перебування за кордоном на лікуванні не знайшли свого підтвердження. Незважаючи на виклики та запити прокурорів, суб’єктом та його захисниками дотепер не повідомлено ні місця [адреси] перебування, ні назви медичного закладу, де, згідно інформації з соцмережі, він перебуває на лікуванні», — зазначили в САП.

15 листопада прокурор підписав письмове повідомлення про підозру Продану.

У чому його підозрюють?

Екс-посадовця підозрюють у тому, що він з липня 2016 до червня 2018 року привласнив понад 89 млн грн. За ці гроші він придбав:

- 2 квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн;

- два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн;

- три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Також слідство перевіряє, чи причетний чиновник до придбання інших об’єктів нерухомості в Києві та люксових автомобілів.

Продана втретє викликають у САП 20 листопада на 10:00.

  • Продан пішов у відставку з посади в. о. голови ДФС за власним бажанням 5 вересня.
  • 13 листопада журналіст Євген Плинський заявив, що Продан втік з України. Сам чиновник повідомляв у Facebook, що перебуває на лікуванні за кордоном.
  • Раніше ЗМІ повідомили, що Продан придбав курортний комплекс у Туреччині і не вніс відповідні дані до своєї декларації. За інформацією ЗМІ, нерухомість, імовірно придбана в Туреччині Проданом, оцінюють у більш ніж $562 тис.