Вночі: знайдений затонулий рік тому аргентинський підводний човен, Трамп знову пригрозив «викинути» журналіста, Україна програла Словаччині в футбол

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Вночі: знайдений затонулий рік тому аргентинський підводний човен, Трамп знову пригрозив «викинути» журналіста, Україна програла Словаччині в футбол

Juan Kulichevsky / Wikipedia

В Атлантичному океані знайшли затонулий рік тому аргентинський підводний човен

Підводний човен «Сан Хуан», який затонув в листопаді 2017 року, виявили на дні Атлантичного океану біля узбережжя Аргентини. ВМС Аргентини повідомили, що субмарина була на глибині 800 м поблизу півострова Вальдес. Її виявив апарат компанії «Оушн інфініті». Підводний човен ВМС Аргентини «Сан-Хуан» з 44 моряками на борту зник 15 листопада 2017 року. Президент Аргентини Маурісіо Макрі заявив, що має твердий намір зʼясувати причини події.

Трамп знову загрожує позбавити акредитації журналіста CNN Акоста

Президент США Дональд Трамп заявив, що журналіста CNN Джима Акоста, якому повернули акредитацію в Білому домі за рішенням суду, «викинуть», якщо він поводитиметься неналежно. «Вони сказали, що ми повинні виробити правила і норми поведінки і так далі і тому подібне. Ми це робимо, збиралися укласти їх прямо зараз. ...Ну і що ж, якщо він буде себе погано поводити, ми його викинемо або зупинимо прес-конференцію», — заявив американський президент. 7 листопада на прес-конференції Акоста вступив у перепалку з Трампом. Після цього журналіста позбавили акредитації в Білому домі.

Хакери під виглядом працівника Держдепу США інфікували американські компʼютери

Хакери, які можуть мати відношення до РФ, провели операцію з установки шкідливих програм на компʼютери державних агентств США. Зловмисники відправляли листи нібито з поштової скриньки спеціаліста Держдепартаменту звʼязків з громадськістю Сʼюзан Стівенсон, а підписували їх імʼям спікера Держдепу Хізер Нойєрт. Одержувачі після завантаження шкідливого документа давали хакерам широкий доступ до систем. Цілями хакерів стали понад 20 клієнтів компанії FireEye, серед який є військові агентства, оборонні підрядники, правоохоронні органи, фармацевтичні компанії та медіа-компанії. За даними FireEye, хакери — частина групи АРТ29, яких розвідка Нідерландів вважає співробітниками Служби зовнішньої розвідки РФ.

КМДА: змагання «Снайпер столиці» помилково включили до списку заходів до річниці Майдану

У переліку заходів до Дня гідності й свободи змагань з вогневої підготовки серед учнів «Снайпер столиці» не мало бути. «Змагання присвячені відзначенню в Києві Дня гідності та свободи і були включені у перелік заходів до цих памʼятних дат помилково, оскільки третій етап змагань частково припадає на листопад», — сказано в повідомленні. III міський етап військово-спортивних змагань «Снайпер столиці — 2018» анонсувався міськдержадміністрацією на 21 листопада серед тематичних меморіальних, урочистих і культурних заходів.

Збірна Словаччини обіграла Україну у футбольному матчі Ліги націй з рахунком 4:1

Збірна України вперше поступилася в групі Ліги націй з футболу. На шостій хвилині матчу словак Алберт Руснак відкрив рахунок завдяки рикошету після удару з-за меж штрафного. Через 20 хвилин його сокомандник Юрай Куцка подвоїв перевагу господарів, скориставшись помилкою українського воротаря Дениса Бойка. Відразу після перерви українці відіграли один мʼяч: з передачі Олександра Караваєва забив Євген Коноплянка. Однак після цього Адам Зреляк пʼятою забив у ближній кут воріт Бойка. Четвертий мʼяч у ворота української команди забив Роберт Мак. Зазначимо, що для України цей матч не був принциповим — після трьох перемог поспіль вона забезпечила собі перше місце в групі і вихід в дивізіон А Ліги націй.