Вночі: збитий контрабандистами прикордонник помер у лікарні, фільм «Донбас» узяв «Золотий флюгер» у Севільї, ресторани США через мита перейшли на бекон

Дата:

Збитий контрабандистами прикордонник помер у лікарні

Начальник відділу прикордонної служби «Ділове» Вадим Березенський, якого в ніч на 16 листопада збив автомобіль контрабандистів, помер у реанімації. Офіцер помер, не приходячи до тями, від множинних травм, повідомив голова Держприкордонслужби Петро Цигикал. Чоловіка, який збив прикордонника, затримала поліція. Ним виявився 34-річний мешканець Рахова, 18 листопада суд обере йому запобіжний захід.

Фільм «Донбас» Сергія Лозниці визнали найкращим у Севільї

В іспанській Севільї завершився XV міжнародний кінофестиваль, на якому гран-прі «Золотий флюгер» отримав фільм Сергія Лозниці «Донбас» . Фестиваль європейського кіно в Севільї тривав з 9 до 17 листопада, загалом було показано близько 200 фільмів. Велику премію журі отримав фільм «Рей і Ліз» британського режисера Річарда Біллінгема. Кращим режисером фестивалю було визнано француженку Іоланду Зоберман з фільмом «М». Приз за найкращий сценарій дістався Мілораду Крстичу і Радмілі Роцков за фільм «Пограбування за Фрейдом».

Американці почали їсти більше свинини через мита Трампа

У США зросло споживання бекону і яловичини через торговельні обмеження, які адміністрація Трампа ввела проти Китаю і Мексики. Мита різко знизили експорт бекону в Китай і Мексику, у результаті внутрішній ринок виявився перенасиченим: ресторани замінюють страви з курки свининою. Такий перекіс шкодить виробникам курятини — котирування лідера ринку Tyson Foods Inc впали майже на 34% порівняно з 2017 роком.

У Марселі бездомна жінка облила туристів соляною кислотою

Щонайменше двоє американських студентів отримали опіки від соляної кислоти під час інциденту на приміському вокзалі в Марселі. Четверо туристів сиділи в кафе в очікуванні поїзда в Париж, коли на них накинулася 41-річна бездомна жінка й облила кислотою. Двох постраждалих — студентів 20 і 21 року — доставили в лікарню, а бездомну затримали правоохоронці, які зараз встановлюють мотиви її вчинку. За попередньою інформацією, у нападниці були проблеми з психікою.