Прихильники Томосу мітингували біля резиденції митрополита УПЦ МП в Кривому Розі

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Прихильники Томосу мітингували біля резиденції митрополита УПЦ МП в Кривому Розі

Facebook / Українська Православна Церква

У Кривому Розі Дніпропетровської області група прихильників автокефалії української церкви штурмувала резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. Про це йдеться в повідомленні прес-служби УПЦ МП в Facebook.

«Вони намагалися виламати двері будівлі і викрикували образи на адресу архієрея Криворізької єпархії за те, що він не підтримує ідею надання томосу Україні», — йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП також стверджують, що до місця події приїхала поліція, але на інцидент належно не відреагувала.

Мітингувальники принесли з собою плакати з гаслами і закликами підтримати автокефалію: «Кривому Рогові Українська церква», «Геть від Москви, повернися в Україну, Єфрем», «Єфрем, забудь Москву», повідомляє «Перший Криворізький телеканал». Зазначається, що активісти, які прийшли до будинку митрополита, вважають, що священнослужитель не повинен жити «на широку ногу». Активісти вказують, що «Іван Кицай (світське імʼя Єфрема) завжди їздить на дорогих авто, його рідко можна побачити серед звичайних людей. Найчастіше його бачать під час помпезних відкриттів памʼяток в компанії міського голови», — йдеться в сюжеті.

Зазначається, що дані про митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема зʼявилися на сайті «Миротворець».