З понеділка циклон принесе в Україну сніг з дощем

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

З понеділка, 19 листопада та вночі 20 листопада у південній частині, східних, Кіровоградській та Дніпропетровській областях очікується мокрий сніг, подекуди з дощем, місцями сильні опади, налипання мокрого снігу, ожеледь, на решті території (вночі 19 листопада по всій Україні) — без істотних опадів, повідомили в Укргідрометцентрі.

На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер східний та північно-східний, 7—12 м/с, на півдні та сході місцями пориви 15—20 м/с.

Нічна температура 19 листопада 4—9 градусів морозу, 20 листопада по всій Україні — 0—5 градусів морозу. Вдень — від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла, на Закарпатті — до 8 градусів тепла.

По Києву та області у понеділок-вівторок буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вночі 19 листопада — 4—9 градусів морозу, 20 листопада — 0—5 градусів морозу. Вдень — від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.

У середу, 21 листопада по Києву та області очікується невеликий мокрий сніг. Температура вночі 0—5 градусів морозу, вдень — від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

У другій половині дня 18 листопада в столиці місцями очікується невеликий мокрий сніг, на дорогах місцями ожеледиця. Про це попередили в КМДА.

За прогнозом синоптиків, у столиці сьогодні буде мінлива хмарність. Вітер переважно північно-західний, 5—10 м/с. Температура вдень близько нуля.

«З метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА закликає киян бути обережними, пересуваючись по місту, і рекомендує дотримуватися порад під час ожеледиці», — йдеться в повідомленні.

У неділю, 18 листопада, в Україні буде хмарна з проясненнями погода без істотних опадів, повідомили в Укргідрометцентрі. Місцями на дорогах ожеледиця. Температура вдень від 1 градуса морозу до 4 градусів тепла, в Криму та на Закарпатті до +8.