Клімкін розповів, що Україна провадить зі США перемовини про нові поставки зброї

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Клімкін розповів, що Україна провадить зі США перемовини про нові поставки зброї

Палінчак Михайло / УНІАН

Між Україною та Сполученими Штатами Арики тривають дискусії про нові поставки зброї. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у кулуарах Галіфакського міжнародного безпекового форуму у Канаді, передає Defence News .

«Ми ведемо дискусії із США стосовно нових одиниць оборонного обладнання», — сказав Клімкін, проте відмовився розповісти деталі.

Міністр додав, що зброя, яку раніше поставили США Україні, мала ефект.

«Ці обговорення тривають, оскільки «Javelin» були важливими психологічно. Ми помітили, що росіяни [відвели] свої танки углиб окупованих територій… остерігаючись, психологічно й фізично, що така [протитанкова] зброя може бути використана у випадку російської провокації», — зазначив Клімкін.

Міністр також вважає, що Україна має нарощувати обороноздатність на Азовському морі, щоб ефективно протистояти провокаціям Росії.

«Російські військово-морські можливості сильніші за наші, але нам потрібно розбудовуватись… Ми дуже рішуче відстоюємо наші інтереси в Азовському морі і не можемо дозволити росіянам узяти під контроль усе Азовське море», — наголосив Клімкін.

  • Держдеп США схвалив поставки в Україну Javelin у березні 2018 року, а в кінці квітня перші ПТРК уже прибули в нашу країну. Крім Javelin, США нададуть української армії ракети та командні пускові установки на загальну суму $47 млн.
  • В Україну також прибули американські військові інструктори, щоб навчати військовослужбовців використання нових ПТРК. 22 травня на полігоні ВСУ провели перші випробування комплексів Javelin.