У Facebook обговорюють пост Карла Волоха про «вимушену корупцію» в Україні. Три тези, які обурили мережу

Дата:
У Facebook обговорюють пост Карла Волоха про «вимушену корупцію» в Україні. Три тези, які обурили мережу

Facebook / Karl Volokh

Популярний провладний блогер і активіст Карл Волох на своїй сторінці у Facebook опублікував пост, в якому виправдовує корупцію чинної влади в Україні, називаючи її «вимушеною» в боротьбі проти президента Росії Володимира Путіна. Ці заяви викликали бурхливу реакцію в мережі і обурили багатьох користувачів. theБабель виділив три головні тези Волоха, які активно обговорюють у Facebook.

Карл Волох — підприємець, популярний провладний блогер, активіст та політичний експерт. Також на громадських засадах є одним із радників міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова

1.Ті, хто борються із корупцією, підігрують Путіну.

«Інформаційний простір абсолютно викривлений і необʼєктивний. Кращий спосіб підіграти Путіну — огульні, незбалансовані антикорупційні кампанії проти влади», — пише Волох.

2. Боротьба з корупцією призведе до влади ще більших корупціонерів.

«Сьогоднішня боротьба проти, нібито, корупції, неминуче призведе до влади корупціонерів, набагато більш запеклих і з серйозними зобовʼязаннями перед олігархами, яких нинішній владі вдалося частково приструнити», — заявив блогер.

3.Влада не може не красти.

«Та корупція, яка зберігається за нинішньої влади [на порядок нижча, ніж до 2014], є, багато в чому, вимушеною — головним чином, тому що владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч частково інформаційно й організаційно протистояти атаці обʼєднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ. І це, мабуть, найскладніша українська проблема, бо підтримку головних ЗМІ в Україні [що означає — влада] можуть мати тільки ті політики, які лояльні до Кремля й олігархів, тобто відверто антиукраїнські», — заявив він.

Після цього поста у Facebook розгорілася дискусія, яка триває в мережі вже добу.