В Індії 3000 км залізниці відгородять бетонним парканом, щоб люди не гинули під колесами поїздів

Дата:
В Індії 3000 км залізниці відгородять бетонним парканом, щоб люди не гинули під колесами поїздів

Eranda Fernando / Unsplash

Влада Індії планує побудувати 3000 км бетонної огорожі вздовж залізниць для того, щоб зменшити щорічну кількість смертей від поїздів. Обгородять парканом ділянки шляхів біля населених пунктів, пише TheGuardain.

Як повідомляє Міністерство шляхів сполучення Індії, висота залізобетонного паркану складе 2,7 метра.

Таке рішення влада країни ухвалила після масового нещасного випадку в штаті Пенджаб: там під час святкування індуїстського фестивалю Душера потрапили під потяг і загинули понад 60 осіб. У момент катастрофи на шляхах перебували від 300 до 700 осіб. Вони спостерігали за церемонією спалення опудала Равани. Машиніст через темряву не побачив людей, а учасники свята через петарди не почули звук поїзда, що наближається. Відео інциденту транслювалося на національному рівні та поширювалося в соціальних мережах.

За даними Міністерства залізниць Індії, за останні три роки під поїздами загинуло майже 50 тис. людей.

Індійські залізниці щодня обслуговують близько 12 тис. поїздів, перевозячи понад 23 млн пасажирів — це більше, ніж населення Фінляндії, Словаччини, Норвегії та Ірландії разом.

Департамент залізниць уже побудував понад тисячі миль бетонних загороджень, але робота уповільнилася: у невеликих містах місцеві жителі мітингували проти будівництва та активно розкрадали будівельний матеріал (цегла та залізо).

  • У Польщі пасажирам довелося лізти через вікна в поїзд з одного вагона . Інцидент стався 12 листопада: на поїзд «Хелм — Люблін — Варшава» на платформі чекало багато пасажирів, і коли зʼясувалося, що в ньому лише один вагон, виникла тиснява, тому люди почали лізти через вікна.