Журналісту CNN повернули акредитацію Білого дому. А Трамп запровадив більш жорсткі правила на прес-конференціях

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Білий дім поступився у правовому спорі з телеканалом CNN і відновив акредитацію журналіста Джима Акости. Про це заявила прес-секретар Дональда Трампа Сара Сандерс. Після цього CNN відкликала свій позов проти американського президента і декількох співробітників його адміністрації, поданий 13 листопада до федерального суду у Вашингтоні, пише DW .

Після конфлікту з репортером CNN Джимом Акостою адміністрація Трампа запроваджує нові правила для журналістів під час прес-конференцій у Білому домі. Відтепер кожному журналісту дозволено ставити лише одне запитання, додаткові питання будуть можливі лише після схвалення президента. «Недотримання нових правил загрожує позбавленням акредитації», — підкреслила Сандерс.

  • Джиму Акості обмежили доступ в Білий дім після прес-конференції президента США за підсумками проміжних виборів у Конгрес. Журналіст поцікавився, чому Трамп називав караван мігрантів «загарбниками», і запитав, чи не побоюється президент розслідування його можливих звʼязків з Росією.
  • Трамп відмовився відповідати по суті і назвав журналіста «грубим, жахливим чоловіком». А через пару годин Акосту позбавили акредитації Білого дому.
  • 9 листопада прес-секретар Білого дому Сара Сандерс розповсюдила відео, на якому журналіст CNN Джим Акоста нібито вдарив помічницю, яка подавала мікрофон на прес-конференції Дональда Трампа, по руці. Ролик вважають змонтованим.
  • Американський телеканал CNN звернувся до суду з позовною заявою проти президента США Дональда Трампа і пʼяти його помічників.