Вʼятрович пропонує скасувати вихідний 8 березня і змінити календар свят

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Український інститут національної памʼяті підготував законопроект, щоб змінити календар державних свят. Пропонується скасувати вихідний день 8 березня та перенести вихідний із 9 травня (День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні) на 8 травня (День памʼяті і примирення). Про це повідомив голова УІНП Володимир В’ятрович, передає «Інтерфакс-Україна» .

Він хоче, щоб у країні змінився формат святкування 8 березня.

«Ми пропонуємо, щоб цього дня говорили про боротьбу жінок за свої права, а не про Міжнародний жіночий день, який є атавізмом радянської минувшини», — сказав Вʼятрович.

За його словами, цей законопроект ще не схвалив Кабінет міністрів, тому він ще не потрапив до Верховної Ради. В’ятрович каже, що каменем спотикання у проходженні цього законопроекту в уряді стало Міністерство культури, яке не погоджує деякі моменти.

«Якщо ми побачимо, що ці зусилля безглузді, ми працюватимемо таким чином, щоб цей законопроект було зареєстровано як депутатський, і він потрапив до зали», — сказав він.

При цьому голова УІНП запевнив, що скасовувати вихідний на православне Різдво (7 січня) не мають наміру. Також він нагадав, що раніше скасували вихідний 2 травня, при цьому вихідним днем стало католицьке Різдво (25 грудня).