Суд відмовився повернути Насірову закордонний паспорт та зменшити суму застави

Дата:
Суд відмовився повернути Насірову закордонний паспорт та зменшити суму застави

Сироткіна Анастасія / УНІАН

Шевченківський районний суд Києва не дозволив екс-голові Державної фіскальної служби України (ДФС) Роману Насірову виїзд за кордон і відмовився зменшити суму застави. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура на сторінці в Facebook.

Таке рішення суд ухвалив за підсумками засідання 20 листопада. Суддя також задовольнив клопотання прокурорів, які просили продовжити строк дії зобовʼязань, покладених на Насірова.

«Суд продовжив термін дії зобовʼязань, покладених на Насірова... І залишив без задоволення клопотання сторони захисту про зменшення застави Насірову і надання останньому дозволу на виїзд за кордон», — йдеться в повідомленні САП.

Наступне судове засідання призначено на 10 грудня на 12:00.

Екс-глава ДФС продовжить повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання і роботи, а його закордонні паспорти залишаться на зберіганні в Міграційній службі.

  • 28 вересня суд дозволив Насірову зняти електронний браслет.
  • Детективи НАБУ затримали Насірова 2 березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 100 млн грн. Насірова звільнили з посади керівника ДФС.
  • За даними слідства, голова ДФС у 2015—2016 роках діяв в інтересах нардепа Олександра Онищенка. Насірова звинувачують у незаконному дозволі повернення податкового боргу на виплат для компаній «Фірма «Хас», «Карпатнадраінвест», «Надра Геоцентр». Збиток за цією справою оцінюють у суму понад 2 млрд грн.