«Ми можемо і не зʼясувати все про вбивство Хашоггі». Трамп пообіцяв, що США залишаться партнером Саудівської Аравії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Ми можемо і не зʼясувати все про вбивство Хашоггі». Трамп пообіцяв, що США залишаться партнером Саудівської Аравії

Win McNamee / Getty Images

Дональд Трамп заявив, що його країна залишиться надійним партнером Саудівської Аравії, незважаючи на запитання навколо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, йдеться в заяві президента США.

Трамп назвав жахливим злочином вбивство журналіста і нагадав, що його країна вже почала вводити санкції до причетних до нього громадян Саудівської Аравії. «Наші розвідслужби продовжують аналізувати наявні дані, однак цілком можливо, що спадкоємний принц був у курсі цієї трагедії: можливо, він знав, а можливо — ні!» — зазначив він.

Президент додав, що розгляне заходи проти королівства, запропоновані Конгресом «за умови, що вони будуть гарантувати абсолютну безпеку США». «Ми можемо ніколи не зʼясувати всі факти навколо вбивства Хашоггі. Але в будь-якому випадку ми продовжимо відносини з Саудівською Аравією, адже вона була прекрасним союзником у такій важливій боротьбі проти Ірану», — підкреслив Трамп.

За його словами, США мають намір залишатися надійним партнером Саудівської Аравії «в інтересах своєї країни, Ізраїлю та інших партнерів США в регіоні».