Посол України в США написав листа засновнику Amazon. Просить прибрати товари з символікою «ДНР»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Посол України в США Валерій Чалий звернувся до засновника найбільшого в світі інтернет-магазину Amazon.com Джеффа Безоса із закликом зняти з сайту товари з символікою «ДНР»

«Ми звертаємося у звʼязку з тим, що увагу посольства та української громади привернуло те, що на сайті Amazon.com продаються товари з символікою так званої «Донецької Народної Республіки», — йдеться в листі, фотокопія якого опублікована на сторінці посольства у Facebook.

Чалий нагадав Безосу про санкції, які США ввели проти бойовиків «ЛДНР» і Росії за військові дії на Донбасі і підкреслив, що продаж товарів із символікою «ДНР» «не несе ніяких закликів до миру і поваги до людського життя», а підтримує пропаганду РФ проти територіальної цілісності України.

Чалий впевнений, що зняття цих товарів з сайту Amazon.com «відновить високу репутацію інтернет-магазину, визнаного споживачами в усьому світі, в тому числі мільйонами українців».

Крім цього, посольство звернулося до керівництва компанії eBay Inc. «щодо вжиття аналогічних заходів» стосовно продукції із символікою «ЛДНР». Також посольство звернуло увагу на цю ситуацію керівництва Державного департаменту, Міністерства торгівлі і Міністерства фінансів США.

  • На початку листопада користувачі з Саудівської Аравії у Twitter оголосили бойкот Amazon через постійне висвітлення газетою The Washington Post вбивства журналіста видання Джамаля Хашоггі. Видавничий дім The Washington Post належить компанії Amazon.
  • Перед цим понад 250 торговців антикваріатом вирішили відкликати з Amazon близько 1 млн старовинних книг через відмову компанії співпрацювати з книгарнями у деяких країнах.