«Ви під кайфом?» Відомий інженер-телеведучий висміяв ідею Ілона Маска про колонізацію Марса

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Ви під кайфом?» Відомий інженер-телеведучий висміяв ідею Ілона Маска про колонізацію Марса

Gage Skidmore / Flickr

Американський інженер і телеведучий-популяризатор науки Білл Най висміяв ідеї Ілона Маска щодо колонізації Марса. Він назвав тераформування Червоної Планети науковою фантастикою, пише USA Today.

Тераформування — зміна кліматичних умов планети, супутника чи іншого космічного тіла для приведення атмосфери, температури та екологічних умов до стану, придатного для проживання земних рослин і тварин

«Ви, хлопці, під кайфом? Ми не можемо навіть подбати про планету, на якій живемо, і ми ідеально підходимо для неї. Залиште у спокої іншу планету», — сказав Най в інтервʼю виданню.

Білл Най — відомий науковий педагог і генеральний директор Планетарного товариства (The Planetary Society), що займається проектами в галузях астрономії, планетарних наук, дослідження космосу і популяризації науки. Тому його думка вважається авторитетною.

Як приклад Най вказує Антарктиду, де вчені працюють навіть у суворі зимові місяці, але ніхто не живе на континенті постійно разом зі своєю родиною.

«Ніхто не збирається оселитися на Марсі, щоб виховувати сімʼю і мати покоління марсіан. Це нерозумно, тому що там дуже холодно, майже немає води, абсолютно немає їжі, і я просто нагадаю цим хлопцям, що там немає чим дихати», — сказав Най.

  • Запуск місії SpaceX на Марс запланований на 2022 рік .Для цього буде використовуватися надважка багаторазова ракета-носій BFR, роботу над якою ще не закінчили. Перша команда будівельників, за планами Ілона Маска, добереться до Червоної планети через два роки.
  • SpaceX обрала чотири можливих району посадки для своїх кораблів: рівнина Утопія, рівнина Аркадія, область Деутеронілус Менсе та гори Флегра. У цих місцях може бути досить холодна погода, щоб під поверхнею був лід, і досить сонячно, щоб заряджати сонячні батареї.