Масові протести у Франції: понад 550 постраждалих та двоє загиблих

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Масові протести у Франції: понад 550 постраждалих та двоє загиблих

Arnold Jerocki / Getty Images

Дві людини загинули та 552 особи поранені у Франції внаслідок масових протестів водіїв проти підвищення цін на паливо, повідомляє Le Figaro. Такі дані наводить видання за 4 дні протестів, посилаючись на інформацію Міністерства внутрішніх справ.

Серед постраждалих — 95 поліцейських. За цей час затримано 582 людини, 450 з них перебувають під вартою.

За останніми даними, кількість протестуючих по всій країні значно скоротилася, зараз в акціях беруть участь до 10 тис. осіб, пише «Європейська правда». З 20 листопада розблоковані 30 стратегічних обʼєктів, зокрема 15 нафтосховищ.

  • Влада планує підвищити ціни на паливо, щоб боротися з забрудненням атмосфери. За даними радіо RFI, за останній рік ціни на бензин у Франції зросли на 10—15%, на дизпаливо — на 24%. У середньому літр бензину SP-95 (приблизний аналог АІ-95) у Франції становить €1,48, дизпалива — €1,6.
  • Протести тривають у Франції вже пʼятий день. 17 листопада у країні почались близько 2 тис. акцій, у них взяли участь близько 124 тис. осіб. Протестувальники заблокували деякі дороги,зокрема й кільцеву дорогу в районі Парижа. Обовʼязковий атрибут акцій — яскраво-жовтий світловідбиваючий жилет. За даними опитувань, 74% французів підтримують акції протесту водіїв.