«Ведомости»: Інформагентство Reuters скорочує працівників у Росії, оскільки новини про Путіна мало читають

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Ведомости»: Інформагентство Reuters скорочує працівників у Росії, оскільки новини про Путіна мало читають

Пресслужба президента російської федерації

Інформаційне агентство Reuters скорочує членів російського підрозділу, пише російське видання «Ведомости».

За словами джерел, близьких до агентства, про майбутні скорочення співробітникам оголосили минулого тижня. Колективу пояснили, що компанія проводить оптимізацію в усьому світі та вирішила скоротити працівників тих галузей, новини яких погано купують. Зокрема, в Reuters вирішили, що новини про президента РФ Володимира Путіна у нинішньому форматі не користуються попитом у західних покупців.

Скорочують не тільки журналістів, але також перекладачів та частину технічного персоналу. За словами одного джерела, може бути скорочено до чверті співробітників, тоді як інше стверджує, що звільнення не настільки масштабні.

Бюро Reuters у Росії та країнах СНД включає в себе підрозділи в Вірменії, Грузії, Казахстані, Азербайджані та Україні. У цих службах теж можуть пройти скорочення. У Росії і країнах СНД працює близько 300 співробітників інформагентства.

Представник компанії Thomson Reuters офіційно не підтвердив інформацію про скорочення, але визнав, що компанія «проводить зміни». «Ми впевнені, що зміни, які ми зараз проводимо, збережуть наші сильні позиції в двомовних новинах, дозволять підвищити нашу ефективність, розширити кількість послуг і створювати більш якісну журналістику», — зазначив він. Закривати представництва у країнах СНД Thomson Reuters не планує.