Біля Будинку профспілок у Києві сталася сутичка між поліцією та активістами. Правоохоронці застосували газ, є постраждалі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Біля Будинку профспілок у Києві сталася сутичка між поліцією та активістами. Правоохоронці застосували газ, є постраждалі

Facebook / Євген Карась

У центрі Києва на Майдані Незалежності у ніч 22 листопада сталася сутичка між правоохоронцями та активістами, які протестували проти відкриття кафе KFC у Будинку профспілок. Про це повідомила праворадикальна громадська організація «С14».

«Ми разом з гарними людьми зробили невеликий перфоманс, щоб привернути увагу до звіздєца на місці, де гинули люди. Поспілкувались про це з персоналом та відвідувачами. Далі не встигли піти, як нас оточило близько кількох десятків автоматчиків. Нас у кільці промусолили хвилин 40. Усе тихо-мирно. А далі ні з того, ні з сього ззаду залітає «Беркут» і починає всіх бити, заливати газом і пакувати», — зазначили у «С14».

У сутичці найбільше постраждав адвокат Масі Найєм.

«Він отримав добру порцію газу та кілька ударів від нереформованих», — заявили праворадикали.

За словами самого адвоката, у нього опік очей та обличчя. Газовий балончик проти нього застосували троє співробітників поліції.

У «С14» спочатку повідомили, що правоохоронці затримали близько семи людей. Згодом всіх затриманих відпустили.

«Громадське» повідомляє, що учасники акції біля Будинку профспілок розмалювали фасад закладу та принесли під будівлю шини.