Кримінальний авторитет та «король контрабанди». Спільник Крисіна на суді назвав прізвища організаторів «тітушок» на Євромайдані

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кримінальний авторитет та «король контрабанди». Спільник Крисіна на суді назвав прізвища організаторів «тітушок» на Євромайдані

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Спільник Юрія Крисіна, обвинуваченого в убивстві журналіста Вʼячеслава Веремія, Сергій Чемес під час судового засідання заявив, що систему організації «тітушок» під час Євромайдану очолював кримінальний авторитет Олексій Чеботарьов, повідомляє 5 канал.

Олексій Чеботарьов — кримінальний авторитет та, як його називали, король контрабанди і алкоголю за часів президента Віктора Януковича. Чемес розповів, що отримував накази від «правої руки» Чеботарьова — Олександра Волкова.

«21 січня 2014 року Чеборатьов говорив з Бялаєм, Волков розвернувся до людей, які стояли позаду біля вікна, і сказав їм щось з приводу автобусів. Вони вийшли, вийшов Волков і запитав: «Коли з вами розрахуються?», і покликав якусь дівчину чи жінку», — розповів Чемес.

Він додав, що у дні масових нападів на євромайданівців, 20—22 січня 2014 року, він тричі бачив Волкова, і стверджує, що Волков безпосередньо роздавав завдання координаторам «тітушок».

За його словами, перші завдання були до 20 січня: розбитися на групи по 10—15 осіб, перехоплювати майданівців та доправляти їх до офісу Чеботарьова. А 21 числа було вже інше завдання — зібрати чотириста антимайданівців та виставити їх на вʼїзді до Києва на Одеській, Житомирській, Бориспільській і Чернігівській трасах, аби не дати активістам потрапити до столиці.

У свою чергу і адвокати, і сам Волков кажуть, що ці свідчення — неправдиві. «На жаль, сьогодні прозвучали тільки свідчення Чемеса, у нас є ще багато запитань, які будуть йому задаватися після дослідження письмових доказів. І ви потім все зрозумієте: де був Волков, де не був Волков, де був Чемес, що робив. Але на даний момент я не можу розголошувати ці дані», — розповіла адвокат Волкова Людмила Калініченко.