Сатаністи відсудили $50 млн в Netflix та Warner Bros за використання окультної символіки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Сатаністи відсудили $50 млн в Netflix та Warner Bros за використання окультної символіки

Netflix

Американська «Сатанинська церква» (Satanic Temple) досягла угоди з Netflix і Warner Bros за позовом на $50 млн через хорор-серіал «Моторошні пригоди Сабріни», пише The Guardian.

Про що йдеться?

У кінці жовтня на Netflix стартував серіал «Моторошні пригоди Сабріни», який засновано на однойменному коміксі. У серіалі юна Сабріна Спеллман намагається примиритися зі своєю подвійною натурою напіввідьми- напівсмертної, борючись із силами зла, які загрожують їй, її сімʼї та усьому світу людей.

Сатаністи звинувачували компанії в тому, що вони використали в серіалі копію створеної ними статуї Бафомета (одного з демонів Сатани). Більш того, «Сатанинська церква» перед цим заявляла, що використовує окультну символіку не для поклоніння темним силам, а для пропаганди свободи віросповідання, толерантності та боротьби з політичним лобіюванням християнських організацій.

Що тепер?

«Сатанинська Церква» дійшла згоди з Warner Bros і Netflix. Творці серіалу зазначать авторство «Сатанинської церкви» в титрах уже відзнятих епізодів серіалу. Інші деталі угоди не розголошуються.

  • Перед цим Netflix і лос-анджелеський бренд 40s & Shorties створили спільну колекцію одягу, присвячену серіалу «Нарко».
  • На початку жовтня Bloomberg писав, що Netflix дозволить глядачам вибирати, як закінчиться епізод у новому сезоні науково-фантастичного серіалу «Чорне дзеркало».
  • За місяць до цього стало відомо, що Netflix працює над екранізацією серіалу «Відьмак», заснованого на однойменних творах Анджея Сапковського і серії компʼютерних ігор польських розробників CD Projekt RED.