Tesla на чверть знизила ціни на електрокари в Китаї

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Tesla на чверть знизила ціни на електрокари в Китаї

Vlad Tchompalov / Unsplash

Американська компанія Tesla Inc. на чверть знижує ціни в Китаї на електрокари Model S і Model X.

Аналітики вважають, що таким чином виробник намагається компенсувати вплив нових мит, введених на тлі торгової війни США і Китаю, передає «Інтерфакс-Україна» .

З 22 листопада ціни на електромобілі в Китаї знизяться на 12—26%. Наприклад, Model S 75В подешевшала з 887,6 тис. юанів (майже $128 тис.) до 782,9 тис. юанів (майже $113 тис.), а Model X P100D — на 24,4%, тобто до 1,19 млн юанів (більше $171,5 тис.).

Крім того, ціна седанів Model 3, передпродаж яких у Китаї нещодавно почався, буде варіюватися від 540 тис. до 595 тис. юанів (майже $85 тис.).

Китай — найбільший авторинок світу. Продаж автомобілів на нових джерелах енергії в країні швидко зростає, незважаючи на скорочення в інших сегментах. У січні-жовтні було продано 860 тис. таких машин, що на 76% більше, ніж роком раніше.

  • Недавно Tesla Inc. вирішила збільшити виробництво седанів Model 3 до кінця листопада і щотижня випускати 7 тис. електрокарів.
  • 24 вересня в США набуло чинності нове 10%-ве мито на імпортовані з Китаю товари на суму $200 млрд. Одночасно в Китаї почали діяти нові тарифи на американські товари на суму $60 млрд. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай у «нечесних торгових практиках». Він вводить загороджувальні барʼєри для іноземних товарів, вважаючи, що це допоможе американським виробникам.