Проти російського репера Хаскі порушили справу. Його затримали за виступ на вулиці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція російського Краснодара порушила проти репера Хаскі кримінальну справу. Його звинувачують у пошкодженні чужого майна, пише РБК.

Що сталося?

Хаскі (справжнє імʼя — Дмитро Кузнєцов) затримали увечері 21 листопада. Поліція забрала виконавця, коли він виступав перед натовпом людей на вулиці, стоячи на даху автомобіля. Правоохоронці вважають, що репер міг пошкодити машину. Кому належить машина та чи є на ній пошкодження — поки невідомо.

Музиканта доставили у відділення поліції Центрального округу Краснодара. За даними російських ЗМІ, репера затримали для бесіди та відпустили за кілька годин.

Чому він виступав на вулиці?

Хаскі приїхав у Краснодар на концерт, але він зірвався відразу на двох майданчиках через тиск правоохоронних органів. Після цього виконавець вийшов виступати на вулицю, почувши крики шанувальників.

Прокуратура Кубані попереджала майданчики у Краснодарі про небажаність концерту Хаскі, пише «Коммерсант». «Призначена лінгвістична експертиза текстів репера щодо наявності ознак екстремізму, тероризму тощо. Не маючи результатів експертизи, ми можемо лише рекомендувати керівництву клубів не проводити концерти цього виконавця», — пояснили в прокуратурі.

Що тепер?

Поліція склала на Хаскі три адміністративні протоколи. Його звинувачують у незаконній організації масового скупчення громадян у громадських місцях, дрібному хуліганстві, повʼязаному з непокорою поліції, а також у відмові пройти медичний огляд. За кожним звинуваченням виконавцю загрожує до 15 діб арешту.