Справу на голову НАБУ Ситника порушила САП. Її передали поліції через конфлікт інтересів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Справу на голову НАБУ Ситника порушила САП. Її передали поліції через конфлікт інтересів

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Кримінальне провадження щодо директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника порушила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Про це агентству «Українські новини» повідомив заступник керівника САП Максим Грищук. За його словами, справу зареєстрували за заявою депутата Верховної Ради Максима Полякова (фракція «Народний фронт») за ст. 366-1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Йдеться про декларацію Ситника за 2017 рік.

«Ми зареєстрували і визначили підслідність за поліцією. Тут нічого дивного — є рапорт про реєстрацію, є реєстрація, є відповідь і визначення підслідності», — сказав прокурор САП.

Він підкреслив, що САП не розслідує це провадження у звʼязку із конфліктом інтересів. Порушенням буде займатися поліція.

Зазначимо, що саме детективи НАБУ у 2017 році затримали нардепа Полякова, як одного з фігурантів «бурштинової справи», по якій проходить ще один нардеп — Борислав Розенблат. Їх обох підозрюють в отриманні хабара за внесення до парламенту лобістських законопроектів щодо видобутку бурштину.

  • Дружина Ситника Анна мала чотири сотки в курортній зоні Вʼязовий Гай у Нахімовському районі Севастополя. За інформацією ТСН, 1 серпня 2017 року цю ділянку продали і сплатили мито в бюджет Росії.
  • Сам Ситник стверджує, що не отримував гроші за продану дружиною ділянку і припинить її декларувати, коли операція відбудеться за українським законодавством.
  • Суд відкрив провадження за позовом до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника через те, що він не вніс до декларації продаж земельної ділянки в анексованому Криму.