У екс-мера Словʼянська Штепи стався інсульт. Через це суд над нею перенесли на наступний рік

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Колишнього мера Словʼянська Нелю Штепу госпіталізували з інсультом, через це в четвер, 22 листопада, не відбулося судове засідання у її справі, повідомляють «Українські Новини».

Facebook / Alex Chehov

«За словами адвокатів, обвинувачена госпіталізована з інсультом», — розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик. Вона додала, що адвокати підсудної надали «документи медичного характеру».

У четвер Орджонікідзевський районний суд Харкова повинен був продовжити розглядати справу про обвинувачення Штепи у посяганні на територіальну цілісність України і створенні терористичної організації, проте через хворобу підсудної переніс засідання на 24 січня 2019 року.

Суд у цій справі триває з жовтня 2014 року і з різних причин постійно затягується. Його розглядали вже кілька судів, однак то судді заявляють самовідводи, то їх відведення домагається захист. Спочатку Штепу тримали в СІЗО, але у вересні 2017 року Ленінський районний суд Харкова відправив її під домашній арешт. Два попередні засідання в Орджонікідзевському суді — в червні і серпні — не відбулися через неявку до суду представників захисту.