Поліція Лондона оприлюднила нові відео з Башировим і Петровим в Солсбері і показала копію флакона з «Новачком»

Дата:

Скотланд-Ярд оприлюднив нові відеозаписи з підозрюваними в отруєнні Сергія Скрипаля Анатолієм Чепігою («Руслан Боширов») та Олександром Мішкіним («Олександр Петров»).

На сайті поліції зʼявилися три ролики: на відео двоє чоловіків ходять по вулицях Солсбері 4 березня, в день отруєння колишнього офіцера ГРУ і його доньки.

Відео тривають кілька секунд та зняті на вокзалі та вулицях міста Солсбері.

На першому відео підозрювані зняті зі спини, вони проходять турнікети на вокзалі в Солсбері, на другому йдуть вулицею Вілтон, а на третьому — вулицею Фішертон. Вони зупиняються на мосту і роблять кілька фотографій.

Крім цього, на сайті оприлюднили копію флакону, у якому містилась отруйна речовина «Новачок». Як зазначив представник Скотланд-Ярду, речовини у флаконі вистачило б, щоб отруїти «кілька тисяч осіб».

Копія флакону, в якому зберігався «Новачок»
  • Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватила в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Журналісти встановили, що за за особою «Боширова» ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а псевдонім «Олександр Петров» має військовий лікар Олександр Мішкін.
  • За продаж інформації про закордонні поїздки Петрова і Боширова ФСБ затримала працівника прикордонної служби в Північно-Західному регіоні та співробітника одного з підрозділів ФНС.