У Харкові закидали «коктейлями Молотова» будинок соратника екс-командира «Східного корпусу» Ширяєва

Дата:

У Харкові вночі 23 листопада невідомі закидали «коктейлями Молотова» та підпалили будинок Ігоря Пушкарьова, соратника колишнього командира роти Нацполіції «Східний корпус» Олега Ширяєва.

Про це Пушкарьов повідомив на своїй сторінці у Facebook і опублікував відео нападу на його оселю.

На записі видно, як три людини близько 02:20 кидають у будинок «коктейлі Молотова», після чого зникають.

«Будинок, який ми з дружиною будували власними руками. Більше 10 років. Для нас. Для наших дітей. Для моєї внучки. Сьогодні його підпалили. Підпалили ті, хто погрожував мені і моїй родині останні місяці. Це зробили ті, кого я колись вчив. Кого вважав побратимами», — написав Пушкарьов.

  • Громадський рух «Східний корпус» було створено у березні 2014 року у Харкові для протистояння сепаратизму. Він з’явився з ініціативи членів громадської організації «Патріот України» та футбольних уболівальників. Учасники організації допомагали бійцям Збройних сил та полку НГУ «Азов».
  • У листопаді 2014 року в Харкові сформували роту особливого призначення Нацполіції, підпорядковану МВС. Очолив її Олег Ширяєв. До її складу ввійшли члени громадської організації «Східний корпус» та добровольці. У серпні 2015 року Ширяєв звільнився з МВС. Але продовжував керувати однойменною громадської організацією. У лютому 2017 року він представлявся вже як глава харківського осередку політичної партії «Національний корпус».
  • 16 березня 2018 року керівником громадської організації «Східний Корпус» став Ігор Пушкарьов.
  • У вересні 2018 року Київський районний суд Харкова заарештував на два місяці без права виходу під заставу Олега Ширяєва. Його підозрюють в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Харківської області. Крім нього, суд заарештував ще 22 підозрюваних. Напад стався 11 вересня: близько 50 осіб, розпочавши стрілянину, намагалися проникнути на територію місцевого елеватора. Постраждали восьмеро людей, зокрема працівник поліції.