У Порошенка назвали причину зустрічей з Медведчуком. А Кремль підтверджує переговори з Путіним

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Порошенка назвали причину зустрічей з Медведчуком. А Кремль підтверджує переговори з Путіним

Фото УНІАН

Президент Петро Порошенко провів кілька зустрічей з лідером організації «Український вибір» Віктором Медведчуком, оскільки той є представником України з питань звільнення заручників у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську. Глава держави висловив невдоволення через затягування процесу звільнення українських політвʼязнів Кремля, повідомили УНІАН в прес-службі Адміністрації президента.

«Президент Порошенко відкрито називає Росію країною-агресором і не поділяє ідеї та політичні висловлювання Віктора Медведчука. Але президент також неодноразово заявляв, що готовий вести переговори з усіма, навіть з чортом, для того, щоб звільнити наших бранців», — підкреслили в прес-службі АП.

У президента запевняють, що Порошенко не має спільних бізнес-інтересів з Віктором Медведчуком.

При цьому в Кремлі підтвердили, що президент РФ Володимир Путін і Віктор Медведчук ведуть переговори про заручників, повідомив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков .

«Я не знаю, наскільки часто, але такі зустрічі відбуваються. Контакти Путіна з Медвечуком справді мають місце. Мені не відомо детально про порядок денний цих зустрічей, але я знаю, що в цьому разі Медвечук виконує функції керівника групи з гуманітарних питань», — сказав Пєсков.

За його словами, «завдяки зусиллям Медведчука» проводилися обміни полоненими, і він докладає дуже багато старань, щоб дійти до формули обміну полоненими «всіх на всіх».