Штормове попередження: синоптики обіцяють українцям сніг та негоду

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Штормове попередження: синоптики обіцяють українцям сніг та негоду

Filip Bunkens / Unsplash

Синоптики попереджають про ускладнення погодних умов в Україні 26—27 листопада.

Як повідомляє Укргідрометцентр, практично по всій країні очікується сніг або мокрий сніг, на дорогах буде ожеледиця, а в окремих районах також налипання мокрого снігу.

Негоду обіцяють у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській і Харківській областях, на півдні Тернопільської, Хмельницької, на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей.

За прогнозом, у деяких регіонах випаде до 8—15 см снігу. Крім того, 27 листопада у південних та центральних областях очікуються пориви вітру до 15—20 м/с.

  • У Києві 14 листопада випав перший сніг. Місто паралізували затори та ДТП.
  • Загалом у столиці сталося майже 500 ДТП. Патрульна поліція пояснила, що причина більшості аварій у тому, що автомобілі не були готові до негоди. Також поліція частково обмежувала рух транспорту, аби надати змогу комунальникам розчистити сніг.
  • 15 листопада перший сніг випав у Нью-Йорку. Через погану погоду стався збій у графіку руху автобусів, а рух транспорту вулицями Мангеттена було ускладнено. Негода також спровокувала зростання цін на таксі.