Суд заарештував виставку Бенксі в Брюсселі. У художника заявили: роботи стріт-арту показували незаконно

Дата:
Суд заарештував виставку Бенксі в Брюсселі. У художника заявили: роботи стріт-арту показували незаконно

Eric Ward / Unsplash

Судові пристави конфіскували 58 картин відомого вуличного художника Бенксі з галереї Strokar. Про це повідомляє lʼecho.

Екпозиція Banksy Unauthorized оцінюється в €15 млн. Виставка повинна була проходити з 7 по 30 грудня. Її організатором виступила німецька компанія On Entertainment, яка надала 58 робіт Бенксі, заявивши, що має права на експонування картин, зокрема на знамениту «Дівчинку з повітряною кулею».

Однак це оскаржила в суді компанія колишнього менеджера і арт-дилера Стіва Лазарідіса, який, як виявилося, є законним правовласником привезених у Бельгію картин.

Цей факт підтвердили і представники художника. На офіційному сайті Бенксі розміщено перелік виставок у розділі «Фейк». Організатори заявили, що всі перераховані у списку виставки проходили без згоди Бенксі, і закликали ставитися до них «відповідно».

Офіційний сайт Banksy

Представники галереї Stokar заявили, що стали «жертвами шахрайства». «Галерея не несе відповідальності за те, що трапилося», — сказав адвокат Stokar Станіслас Эскіназі.

Галерея Stokar продовжує працювати, закрилася лише експозиція Бенксі.

Бенксі знаменитий тим, що за всі роки роботи нікому так і не вдалося дізнатися, хто він. Найбільш популярні дві версії. Перша: справжнє імʼя артиста — Робін Каннінгем, так стверджують вчені з Лондонського університету королеви Марії. Друга: під псевдонімом Бенксі ховається Роберт дель Найя — творець і один з головних учасників групи Massive Attack.