Мінʼюст скасував право УПЦ МП користуватися Почаївською лаврою

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Мінʼюст скасував право УПЦ МП користуватися Почаївською лаврою

Синиця Олександр / УНІАН

Міністерство юстиції скасувало рішення про державну реєстрацію права користування спорудами Почаївської лаври релігійною організацією «Почаївська Свято-Успенська Лавра», повідомляє прес-служба Міністерства.

«Комісія Мін’юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври за релігійною організацією «Почаївська Свято-Успенська Лавра». Відповідний наказ Мін’юсту було підписано сьогодні», — повідомила перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

Комісія Мін’юсту з питань розгляду скарг у сфері держреєстрації вирішила, що держреєстрацію права користування спорудами лаври провели з порушеннями вимог законодавства. «Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасоване, а державному реєстратору, який його здійснив, блоковано доступ до державного реєстру речових прав на нерухоме майно», — сказала Сукманова.

Релігійна організація «Почаївська Свято-Успенська Лавра» зареєстрована в 1991 році. Її керівник, митрополит Володимир (Мороз) — єпископ Української православної церкви Московського патріархату, митрополит Почаївський, намісник Почаївської лаври.