Вночі: Україна вшановує памʼять жертв голодоморів, Ейфелеву вежу закриють через протести, у Британії Росію назвали головною загрозою

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Вночі: Україна вшановує памʼять жертв голодоморів, Ейфелеву вежу закриють через протести, у Британії Росію назвали головною загрозою

Wikimedia Commons

Україна вшановує памʼять загиблих під час голодоморів 1921—1922 і 1932—1933 років

В Україні проходять памʼятні заходи з нагоди 85-ї річниці Голодомору 1932—1933 років. Офіційні заходи за участю перших осіб держави розпочнуться у Києві о 14:30 біля Меморіалу жертв Голодомору. В 16:00 стартує загальнонаціональна акція «Запали свічку» — вшановують памʼять загиблих хвилиною мовчання і запаленням свічки, яку ставлять на підвіконня. Держдеп США виступив із заявою з нагоди річниці Голодомору: «Катастрофічний рукотворний голод був одним з найбільш звірячих злочинів 20 століття і залишається жорстоким нагадуванням про злочини комунізму».

Пенсійний фонд України підтвердив листування з Росією з питань кримчан

Пенсійний фонд України підтвердив, що відправляє запити з приводу вимоги пенсійних справ кримчан, які звертаються для отримання пенсії на материковій частині країни, у відповідні органи Росії. Зазначається, що у запитах зазначаються дані про особу, «що дозволяють ідентифікувати її як одержувача пенсії за попереднім місцем проживання». У той же час у відомстві стверджують, що «не передають персональні дані жителів АРК і Севастополя, які виїхали на материкову частину України».

Ейфелеву вежу закриють через протести

Ейфелеву вежу буде закрито для відвідувачів у суботу у звʼязку з запланованою в Парижі маніфестацією «жовтих жилетів». «Через демонстрації, які відбуватимуться на Марсовому полі, я буду закрита для відвідування в суботу, 24 листопада», — йдеться в повідомленні памʼятки в Twitter. У суботу в декількох точках Парижа французи, які протестують проти зростання цін на бензин, а також проти збільшення податків, проведуть масові маніфестації. Очікується прибуття в місто 30 тис. осіб.

ФФУ довічно дискваліфікувала футболіста за гру в команді бойовиків «ДНР»

Екс-гравець футбольного клубу СК «Каховка» і краматорського «Авангарду» Сергій Козаченко назавжди позбавлений права грати у футбол в Україні. Рішення ФФУ повʼязано з тим, що в 2016—2017 роках Козаченко грав у команді бойовиків «Оплот Донбасу». Команда виступала не тільки в «змаганнях» на окупованих територіях Донбасу, але і грала у відкритому чемпіонаті Ростовської області.

У Британії заявили, що з поразкою ІДІЛ головну загрозу представляє Росія

Після поразки терористичного угруповання «Ісламська держава» в Сирії, Росія є більшою загрозою для Британії та її союзників, аніж ісламістські «Аль-Каїда» та ІДІЛ. Про це заявив новий глава Генштабу ЗС Великобританії генерал Марк Карлтон-Сміт. Генерал зазначив, що, крім звичайної військової загрози, Росія постійно прагне підірвати Захід, розробляючи нові можливості в кіберпросторі та космосі. Генерал додав, що Британія не може бути спокійною у звʼязку зі згаданою загрозою і ніяк не реагувати на неї.