У США затримали брата президента Гондурасу. Його підозрюють у звʼязках з наркоторговцями

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
У США затримали брата президента Гондурасу. Його підозрюють у звʼязках з наркоторговцями

Kimberly Aguirre / US Marines

У Сполучених Штатах, в Майамі затримали Хуана Антоніо Ернандеса — брата президента Гондурасу. Про це повідомив сайт глави Гондурасу Хуана Орландо Ернандеса.

«Хуан Антоніо Ернандес, брат нинішнього президента Республіки Гондурас, був заарештований у місті Майамі, США», — йдеться в заяві. Також наголошується, що влада Гондурасу готова співпрацювати у розслідуванні і надати будь-яку необхідну для американської поліції інформацію, оскільки «президент і уряд Гондурасу вважають, що кожен має сам нести відповідальність за свої дії, і її не можна перекладати на інших».

У повідомленні не назвали причини затримання брата президента Гондурасу.

За інформацією ЗМІ, Антоніо Ернандеса підозрювали у звʼязках зі злочинною організацією, яка займається торгівлею наркотиками.

«Брат президента є останнім із впливових громадян Гондурасу, серед яких троє конгресменів, що їх США звинувачують у незаконному обороті наркотиків», пише Reuters.

За даними агенства, Хуана Антоніо Ернандеса підозрювали у звʼязках зі злочинною організацією Cachiros, що займається торгівлею наркотиками. Ватажок Cachiros під час суду в 2017 році заявив, що Ернандес брав хабарі за допомогу у відмиванні грошей.

Нинішній президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес, обраний в 2014 році, ввів жорстку політику проти наркокартелів і вуличних банд, яку підтримують США і критикували правозахисники, зазначає агентство.

  • Поліцейські та військові Гондурасу в 2013 році провели масштабну операцію проти однієї з місцевих наркобанд Los Cachiros. В результаті у злочинців було вилучено загалом 61 обʼєкт, серед них і зоопарк з майже 60 різними тваринами. Вартість конфіскованих обʼєктів склала $500 млн.