На кордоні з Румунією загострилася ситуація з контрабандою. Держприкордонслужба спрямувала туди додаткові резерви

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
На кордоні з Румунією загострилася ситуація з контрабандою. Держприкордонслужба спрямувала туди додаткові резерви

Марієнко Андрій / УНІАН

Державна прикордонна служба направила на Закарпаття та Буковину додаткові резерви для посилення охорони кордону з Румунією, повідомила прес-служба відомства.

У ДПС зазначають, що українсько-румунський сегмент кордону став найпроблемнішим щодо контрабанди сигарет. «Основною причиною цього є різниця цін, і така «рентабельність» не залишається без уваги транскордонних угруповань, які перетворили контрабанду на надприбутковий бізнес», — зазначили в службі.

Контрабандисти організують каравани «верблюдів», яких на річкових ділянках кордону одягають у гідрокостюми, а також використовують надлегку авіацію.

«Через активізацію порушників та їх зухвалих дій рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпаття та Буковину направлені додаткові резерви відомства», — йдеться в повідомленні.

До посилення також залучено підрозділи мобільного загону «Дозор», кілька прикордонних комендатур та кінологів зі службовими собаками.

«Дані сили ущільнюватимуть державний кордон, щоб максимально протидіяти всім протиправним діям до локалізації обстановки», — зазначили в Держприкордонслужбі.