Детокс від гаджетів. Готель на Балі заборонив туристам користуватися смартфонами з 9 до 17 години

Дата:
Детокс від гаджетів. Готель на Балі заборонив туристам користуватися смартфонами з 9 до 17 години

Artem Bali / Unsplash

Готель AYANA Resort [5 зірок] на індонезійському курорті Балі заборонив своїм гостям користуватися телефонами, планшетами біля басейну в ранковий і денний час — з 9:00 до 17:00. Про це пише The Guardian.

В адміністрації готелю пояснили, що т. зв. «цифровий детокс» — спроба відучити людей у відпустці постійно перевіряти новини й оновлення в соцмережах, викладати фотографії і відповідати на електронну пошту.

Замість скролінгу стрічок і соцмереж гостям пропонують поплавати, почитати книги, пограти в Дженгу або просто «по-справжньому розслабитися і усвідомити даний момент».

Феномен нездатності вимкнути або розлучитися з телефоном навіть отримав назву — «номафобія», її описують як «хворобу 21-го століття».

Недавнє опитування американських відпочивальників OnePoll показало, що під час відпустки понад 20% щогодини перевіряють свої смартфони, при цьому близько 14% опитаних сказали, що перевіряють телефон двічі на годину. Майже 8% зізналися, що заглядають у смартфон більше 20 разів на годину.

Політика відсутності телефонів у AYANA Resort навряд чи набуде великої популярності, пише The Guardian, оскільки недавнє опитування Travelzoo показало, що 30% туристів забронювали місця відпочинку, керуючись можливістю зробити чудові фото для соціальних мереж.