Біля посольства РФ у Києві підпалили авто з дипломатичними номерами. Це сталось після ескалації в Азовському морі

Автор:
Тереза Лащук
Дата:
Біля посольства РФ у Києві підпалили авто з дипломатичними номерами. Це сталось після ескалації в Азовському морі

Біля посольства Росії у Києві підпалили авто з дипломатичними номерами, повідомляє кореспондентка theБабеля.

Це сталось після акції протесту біля посольства РФ у Києві на Повітрофлотському проспекті, яку влаштували через те, що Росія обстріляла і захопила три українські катери в Азовському морі поблизу Керченської протоки.

За словами поліції, до них надійшло повідомлення про те, що невідомі кинули «коктейлі Молотова» в автівку близько 01:40 26 листопада. На місце приїхала пожежна машина і швидка. Пожежники загасили вогонь. Потерпілих немає. У поліції поки що немає даних про те, чи належить ця автівка комусь із працівників посольства РФ. На місці працює слідча група.

«Бабель»

  • Уранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі. Внаслідок тарана в українського буксира був пошкоджений головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, втрачено рятувальний пліт.
  • Близько 20:30 російські судна відкрили вогонь по українських кораблях під час їх виходу з Керченської протоки. Через це пошкожений малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». Також ВМС України заявили про поранених.
  • РНБО запропонувала ввести воєнний стан на 60 діб. За введення воєнного стану тепер має проголосувати Верховна Рада. Президент Петро Порошенко просив депутатів Верховної Ради зібратися 26 листопада.
  • Під час акції протетсту в ніч з 25 на 26 листопада в Києві посольство Російської Федерації в Україні закидали димовими шашками.