Радбез ООН збереться на екстрене засідання через ескалацію в Азовському морі. Україна закликала посилити санкції проти Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Рада Безпеки Організації об’єднаних націй проведе екстрену нараду через агресивні дій Росії проти України в Азовському морі. Засідання відбудеться сьогодні, 26 листопада, о 18:00 за київським часом. Про це повідомила постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі на своїй сторінці у Twitter.

«Надзвичайне засідання Ради Безпеки скликано на 11:00 [за місцевим часом у Нью-Йорку]», — повідомила вона.

Міністерство закордонних справ закликало союзників та партнерів України вжити усіх необхідних заходів для стримування агресора, застосувати нові та посилити чинні санкцій, а також надати Україні військову допомогу для захисту територіальної цілісності та суверенітету.

«Україна вимагає невідкладно надати медичну допомогу пораненим військовослужбовцям, забезпечити їхнє негайне безпечне повернення на Батьківщину, а також повернути захоплене військове майно та компенсувати українській стороні завдані їй збитки», — заявили в МЗС.

Усю відповідальність за подальше загострення ситуації в регіоні Азовського та Чорного морів та підрив процесу мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту Україна покладає на Кремль.