Агресія Росії на Азові: поранених українських моряків перевезли до Москви

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Агресія Росії на Азові: поранених українських моряків перевезли до Москви

Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Кількох поранених українських моряків, ймовірно, перевезли до Москви. Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін у ефірі телеканалу «112 Україна».

За його словами, Росія не визнає, що поранення отримали шестеро українських військових.

«Шість поранених, вони визнають лише трьох поранених. З інших джерел нам відомо, що поранення осколкові, їх стан стабільний. Кількох поранених перевезли до Москви», — сказав Бабін.

У той же час російське агентство ТАСС повідомляє, що троє українських військових отримали легкі поранення і знаходяться в лікарні в Керчі. В медичній установі заявили, що їх стан стабільний.

«Стабільний стан їх, все нормально, не погіршується. Почуваються прекрасно», — сказав співрозмовник агентства.

Українська омбудсмен Людмила Денісова все ж переговорила з Уповноваженою з прав людини в Російській Федерації Тетяною Москальковою.

«Вона повідомила, що українські моряки перебувають на території Росії. За словами Москалькової, вона направила всі необхідні запити до державних органів РФ, щоб з’ясувати, скільки громадян України зараз утримуються, в якому вони фізичному стані і чи необхідна їм медична допомога», — повідомила Денісова.