Троє українських моряків знаходяться в лікарні Керчі. РосЗМІ назвали їх імена

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Троє українських моряків знаходяться в лікарні Керчі. РосЗМІ назвали їх імена

Сувіров Олексій / УНІАН

Троє поранених українських моряків, із захоплених Росією суден у Азовському морі, перебувають у Керченській лікарні №1. Про це повідомила Уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова, передає український омбудсмен Людмила Денісова.

«Щойно знову говорила з Уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що наші моряки знаходяться на території міста Керч. Наразі відбувається їх опитування слідчим прикордонного управління ФСБ РФ», — повідомила Денісова.

За даними Росії, стан українських військових оцінюється як неважкий.

«Москалькова запевнила мене, що їм надана вся необхідна допомога і загрози життю немає», — додала Денісова.

Раніше у ВСУ повідомили, що при захопленні спецназом Росії українських катерів були поранені шестеро моряків .

Постійний представник президента України у Криму Борис Бабін заявив, що кількох поранених українських моряків, ймовірно, перевезли до Москви. Офіційно Росія не визнає, що поранення отримали шестеро українських військових, і повідомляє лише про трьох постраждалих українців.

За неофіційною інформацію, поширеною російськими ЗМІ, у лікарні в Керчі перебувають Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, м. Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, м. Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року, м. Одеса).

  • 25 листопада загострилася ситуація в Керченській протоці. Уранці російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом зі ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса в порт Маріуполь. Під час виходу суден з Керченської протоки російські прикордонники відкрили по ним вогонь ,Україна повідомила про поранених військових.
  • У результаті буксир «Яни Капу» і бронекатери «Бердянськ» і «Нікополь» українських ВМС були захоплені російськими суднами та доставлені в порт анексованої Керчі. Зʼявилося відео з кораблями в порту анексованого Криму.
  • У ніч на понеділок, 26 листопада, президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду на 60 днів ввести воєнний стан. Рада збереться для розгляду цього питання о 16:00 26 листопада.