«Українські Новини»: У МВФ відмовилися від свого коментаря щодо співпраці з Україною на час військового стану

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Представники київського офісу МВФ не змогли прокоментувати можливе запровадження в Україні воєнного стану, голосування з якого заплановано на сьогодні у Верховній Раді. Про це повідомляють «Українські Новини».

Раніше, в понеділок 26 листопада, на відповідний запит «Українських Новин» у київському офісі МВФ запропонували на даному етапі взяти за джерело цитату колишнього представника МВФ в Україні Жерома Ваше від 28 жовтня 2014 року, повідомляє агентство.

Відзначається, що в той час також обговорювалося можливе введення воєнного стану в країні.

«Що стосується можливого введення воєнного стану, то в МВФ немає формальних юридичних заборон, що перешкоджають продовженню співпраці в таких умовах. Ми вже співпрацювали з низкою країн, на території яких розгорталися воєнні конфлікти різної активності», — повідомив Жером Ваше в жовтні 2014 року.

Але пізніше, як повідомляють «Українські Новини», у київському офісі МВФ заявили, що не надавали коментарів щодо можливого введення воєнного стану в країні.

Нагадаємо, 26 листопада «Українські Новини» з посиланням на прес-службу київського офісу МВФ повідомили, що введення воєнного стану не позначиться на співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною.