В НБУ попросили банки наповнити банкомати готівкою

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
В НБУ попросили банки наповнити банкомати готівкою

National Bank Of Ukraine / Flickr

Національний банк України попросив банки подбати про те, щоб банкомати були наповнені готівкою. Це допоможе задовольнити попит населення на готівку в звʼязку з можливим очікуванням введення воєнного стану. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

«НБУ попросив банки вжити заходів для безперебійного наповнення готівкою банкоматів і пообіцяв у разі необхідності підтримати банки рефінансуванням», — повідомив один з учасників позачергової зустрічі в НБУ правління центробанку з керівниками 40 найбільших банків країни.

В НБУ також зазначили, що не бачать ризиків для безперебійної роботи банківського сектора в разі якщо буде введено воєнний стан.

  • 25 листопада загострилася ситуація в Керченській протоці. Вранці російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і поранили шістьох моряків.
  • У ніч на понеділок, 26 листопада, президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду на 60 днів ввести воєнний стан. Рада збереться для розгляду цього питання о 16:00 26 листопада.
  • Представники київського офісу МВФ не змогли прокоментувати можливе запровадження в Україні воєнного стану, голосування щодо якого заплановано на сьогодні в Верховній Раді.