Нацбанк терміново зібрав керівників 40 найбільших банків

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Нацбанк терміново зібрав керівників 40 найбільших банків

National Bank Of Ukraine / Flickr

Правління Національного банку України проводить позачергову зустріч із керівниками 40 найбільших банків країни, повідомили в НБУ.

Зустріч присвячена підготовці банківського сектору до роботи в умовах режиму воєнного стану в разі його можливого введення.

«Національний банк не бачить ризиків для безперебійної роботи банківського сектора у разі введення воєнного стану. Ліквідність банківського сектора становить близько 75 млрд грн, що є достатнім для його належного та безперебійного функціонування», — зазначив голова Національного банку Яків Смолій.

Підкреслюється, що «Національний банк не має підстав для введення адміністративних заходів на грошово-кредитному і валютному ринках».

Відзначається, що регулятор готовий здійснювати валютні інтервенції у разі необхідності, щоб не допускати різких стрибків курсу під тиском психологічних факторів.

«У Національного банку для цього достатньо ресурсів та інструментів. Зараз обсяг міжнародних резервів досягає $17,8 млрд», — зазначив Яків Смолій.

У повідомленні йдеться, що зі свого боку топ-менеджери українських банків підтвердили готовність, як і раніше, забезпечувати безперебійне проведення платежів, інкасації та поповнення мереж банкоматів і терміналів.