У мережі показали фото капітанів російських суден, які напали на українські кораблі в Азовському морі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

В інтернеті з’явилися фотографії російських військовослужбовців, які 25 листопада напали на українські кораблі поблизу Керченської протоки, після чого були захоплені три судна ВМС України.

На волонтерському сайті «Миротворець» опублікована інформація про капітанів кораблів ФСБ РФ «Ізумруд» та «Дон».

Капітан 3 рангу Андрій Шпіцин — командир «Ізумруда». За даними волонтерів, він учасник відкритого збройного нападу на катери ВМС України в районі Керченської протоки.

Фото з сайту «Миротворець»

Фото з сайту «Миротворець»

Другий — командир плавзасобу ФСБ «Дон» Олексій Шатохін. Він дав наказ команді таранити рейдовий буксир ВМС України «Яни Капу». Начальник служби у Керчі Прикордонного управління ФСБ Росії в Республіці Крим.

Фото з сайту «Миротворець»

  • Раніше в інтернеті зʼявилися фотографії поранених українських моряків, яких затримали російські прикордонники в Керченській протоці.
  • Уранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь. Шестеро військових були поранені. У Росії запевняють, що поранених троє.
  • Загалом ФСБ затримали в Керченській протоці 24 українських моряки.