Не на 30, а на 60 днів. «Урядовий курʼєр» опублікував стару версію указу президента про воєнний стан (випадково?)

Дата:
Не на 30, а на 60 днів. «Урядовий курʼєр» опублікував стару версію указу президента про воєнний стан (випадково?)

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Газета Кабінету міністрів «Урядовий курʼєр» опублікувала не той варіант указу президента про введення воєнного стану, за який напередодні ввечері проголосувала Рада. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Валерій Калниш.

«Триває історія з указом президента. Якщо ви відкриєте свіжий номер газети «Урядовий курʼєр», ви побачите указ президента і введене ним рішення РНБО де, зокрема, воно вводиться на 60 днів», — написав Калниш і опублікував скрін указу.

У вихідних даних документа видно, що номер указу 390 — це перший варіант, який пропонував президент Петро Порошенко. У ньому пропонувалося ввести воєнний стан у всій Україні строком на 60 днів з 14:00 26 листопада. Новий указ зі змінами вийшов під номером 393.

Нагадаємо, 26 листопада Рада проголосувала саме за змінений указ — воєнний стан ввели не з 28 листопада, як пропонував Порошенко, а з 26 листопада, не на 60, а на 30 днів, і не в усій Україні, а у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Сумській, Чернігівській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях та у внутрішніх водах.