Надії Савченко роблять операцію на коліні

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Надії Савченко роблять операцію на коліні

Гонтар Володимир / УНІАН

Народному депутату Надії Савченко роблять операцію на коліні. Про це повідомила її сестра, Віра Савченко, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Операція почалася десь з 10:00. Ми зараз чекаємо тут», — розповіла вона. За словами сестри нардепа, операція відбувається на вулиці Діловій, 10/1, в Інституті фізкультури.

За словами сестри, Савченко тривалий час говорила про проблеми з колінним суглобом. Вона додала, що операцію роблять, бо «біль став нестерпним, заважає спати».

Сестра нардепа зазначила, що СБУ хоче в день операції забрати Надію Савченко назад в СІЗО. Також, за її словами, під загрозою реабілітаційний період, «тому що в слідчому ізоляторі це неможливо буде робити».

«Нас тут четверо дівчат, ми будемо відстоювати, щоб Надія відійшла від наркозу і тільки тоді поверталася в СІЗО. Також будемо вимагати звільнення з-під арешту — нехай це буде домашній арешт, або арешт в клініці, або як — щоб нормально пройшов реабілітаційний період . Якщо буде потрібно, то будемо звертатися в Європейський суд», — підсумувала Савченко.

Як відомо, Надію Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність.

  • 18 листопада в Києві спецназівці затримали помічника народного депутата Надії Савченко Валерія Місійка. Затримання сталося близько 14:00, після акції на підтримку Надії Савченко на Михайлівській площі.
  • Савченко затримали 22 березня у Верховній Раді після того, як парламент зняв з неї недоторканність. Її звинувачують у підготовці захоплення державної влади, а також у посяганні на життя державного діяча, підготовці теракту, сприянні терористичній організації і незаконному поводженні зі зброєю.
  • 25 жовтня Шевченківський районний суд Києва продовжив термін арешту Савченко на два місяці — до 30 грудня.