РосЗМІ: В аеропорту Києва понад 40 громадян Росії не пустили в Україну

Автор:
Олена Мельник
Дата:
РосЗМІ: В аеропорту Києва понад 40 громадян Росії не пустили в Україну

Державна прикордонна служба України

З Мінська в Україну прикордонники не пустили більше 40 громадян Росії, починаючи з ранку понеділка, 26 листопада. Люди повернуті на територію Білорусі авіарейсами з Києва. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського.

«Є інформація, що, починаючи з учорашнього ранку, на територію Білорусі повернуто назад понад 40 громадян Росії, які прибули рейсами «Белавія» Київ — Мінськ. Мова поки йде про чотири рейси», — сказав Бичковський.

За його словами, причина — відмова цим росіянам у вʼїзді на українську територію прикордонною службою України. Він не уточнив, яким саме чином росіяни намагалися потрапити в країну, не виключивши, що вони могли прилетіти в аеропорт Києва рейсами з Мінська.

Раніше газета «Известия» повідомляла, що у вʼїзді в Україну відмовили більш ніж 30 росіянам, які прибули рейсом №829 авіакомпанії «Белавія» з Мінська до Києва 26 листопада.

У Держприкордонслужбі theБабелю наголосили, що мають право відмовити у в’їзді в Україну будь-якому іноземцю, який не може підтвердити мету своєї поїздки в країну.

«Щодня можуть в Україну не пропускати іноземців, які не змогли підтвердити мету своєї поїздки. Після агресії Росії щодня частину громадян Росії, які їдуть в Україну, можуть не пропускати на державному кордоні після проведення додаткової перевірки щодо них», — сказав начальник відділу з питань взаємодії із засобами масової інформації Андрій Демченко.

Проте він не уточнив, скільком росіянам відмовили у вʼїзді в Україну з 26 листопада.