Ассанж відмовився від свого кота, оскільки побоювався за його безпеку

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Ассанж відмовився від свого кота, оскільки побоювався за його безпеку

Twitter / AssangeLegal

Засновник порталу WikiLeaks Джуліан Ассанж, який більше шести років перебуває в посольстві Еквадору в Лондоні, відмовився від свого кота, що складав йому компанію, бо боявся за його безпеку. Про це написала редактор сайту Justice for Assange Ханна Йонассон на своїй сторінці у Twitter.

«У тому ж документі, в якому Еквадор погрожував Ассанжу арештом, Еквадор також пригрозив забрати кота до притулку. Ображений загрозою, Ассандж попросив своїх адвокатів доставити кота в безпечне місце. Кіт перебуває з родиною Ассанжа. Вони зустрінуться на волі», — написала вона.

Як відомо, у середині жовтня дипломати з посольства Еквадору склали для Ассанжа спеціальний регламент поведінки. Зокрема посольство зобовʼязало Ассанжа самого годувати свого улюбленця і прибирати за ним лоток. У разі порушення співробітники посольства погрожували помістити тварину у притулок.

26 жовтня адвокати засновника WikiLeaks повідомили, що він готовий покинути посольство Еквадору в Лондоні за умови письмової гарантії того, що влада Великої Британії його не екстрадує ані до США, ані у треті країни.